2013. január 23., szerda

Megjelenés özön #2


Nos, ahogy ígértem, itt van a megjelenések folytatása, ugyanis a kiadók rengeteg új és izgalmas könyvvel rukkolnak elő az idén, így év elején. És még nincs vége, mert hát hol van még karácsony…
De lássuk, hogy mik is várhatók még:

Fumax kiadó
Kathy Reichs: Virals - Fertőzöttek (munkacím)
műfaj: ifjúsági krimi/thriller némi szuperhős beütéssel
korosztály: 12-től
Hallottatok a Dr. Csont című tévé sorozatról? Na azt Kathy Reichs regényei alapján készítik, így nem csoda, hogy az írónő több könyve is első volt a New York Times bestseller listáján. A hölgy amúgy a való életben is bűnügyi antropológus, csakúgy mint a mindenki által ismert Temperance Brennan, a Dr. Csont
sorozat főszereplője, így a könyveiben leírt tudományos dolgok többnyire igencsak megalapozottak.
A Virals Kathy Reichs első ifjúsági regénye, főhőse a 14 éves Tory Brennan, Tempe unokahúga. A barátaival együtt egy istenháta mögötti szigeten élnek, tudós szüleikkel együtt, és miközben egy farkaskölyköt akarnak megmenteni egy látszólag gonosz kísérlettől maguk is megfertőződnek egy ismeretlen vírussal. Közben egy évtizedekkel azelőtt elkövetett bűnügyben is elkezdenek nyomozni és a történetből egy nagyon izgis, pörgős krimi-thriller keveredik ki, miközben a megfertőzött fiatalok egyre rosszabbul érzik magukat, ugyanakkor különleges képességek is elkezdenek kifejlődni bennük.
Kathy Reichs felnőtt regényeit az Ulpius adja ki, eddig három jelent meg belőlük. Köszönjük nekik, hogy lemondtak a javunkra ennek a könyvnek a kiadási jogáról.
Tervezett megjelenés: 2013 második negyedév
Forrás: Fumax Facebook



Amint már korábban írtam, jön végre az egyik nagy kedvenc sorozatom folytatása:

Egmont Dark

Nalini Singh: Angyali vadász 5. –Angyalárny

Az éjfélszín szárnyú Jason az árnyak között érzi otthon magát. De amikor India arkangyalának, Nehának férjét holtan találják a palotájában, a kémmester kénytelen kilépni a fénybe. Egy arkangyal őrült haragja ugyanis szörnyű pusztítást végezhet a világban, Jasonnek pedig meg kell találnia a gyilkost, hogy ezt megelőzze.
De Neha bizalmának ára van: a kémmesternek az arkangyal vérvonalához kell kötnie magát, véresküt kell tennie Mahiya hercegnőnek. A lánynak, aki szörnyű titkokat hordoz a szívében, és már senkiben sem bízik meg. Legfőképpen nem egy ellenséges kémmesterben.
A gyilkos után kutatva Jason és Mahiya egy évszázados rémálom közepébe cseppen. A váratlan szenvedély feltámadó, fekete vihara pedig mindkettejüket magával ragadja… könnyen lehet, hogy a halálba. 
Tervezett megjelenés: 2013. január 23-31.








Delta Vision Exkluzív

Gaura Ágnes: Átkozott balszerencse

Egy közönséges halandó a vámpírok kitüntetett figyelmét, a hirtelen haragú és goromba főnököt és az állandó életveszélyt is átoknak tartaná, ám Borbíró Borbála számára mindez a hétköznapi élet része.
Amikor azonban Magyarország egyetlen még aktív szolgálatban lévő vámpírológusa szégyenszemre vérszívók és vérmedvék védelmére szorul, hogy ne váljon a saját ügyetlensége áldozatává, és egy jövőlátó médium már napi szinten próbálja rábírni, hogy meneküljön, kénytelen beismerni, hogy valami nincs rendben körülötte. Ráadásul már a főnöke taplóságában sem bízhat – Attila kezd egyre különösebben viselkedni.
Peche mindenkinek lehet. Ilyen mérvű balszerencsét azonban csak egy átok okozhat. Elkezdődik a versenyfutás az idővel, és Bori túlélési esélyei egyre halványulnak – ám felvágott nyelvére a végsőkig számíthat...
Magyar nyakba magyar szemfog!
Tervezett megjelenés: 2013. január 24.




Jaffa
Rachle Vincent: Sikoltók2. – Lélekmentők
Kaylee Cavanaugh megérzi, ha valaki a közelében meg fog halni – a Lélektolvajok óta tudjuk, hogy ilyenkor egy láthatatlan erő arra kényszeríti, hogy sikítson, akár egy lidérc. Amikor azonban a mindenki által irigyelt popsztár, Eden összeesik a színpadon, és Kaylee nem sikít, már biztosra vehető: ennek nyomós oka van. A lányt nem hagyja nyugodni az eset – lóg az iskolából, édesapja szobafogságra ítéli, és még a pasija hűsége is megkérdőjeleződik. 

No de mi bolygatta így fel a mindennapokat? A válasz egyszerű: a mit sem sejtő fiatalok hírnévért-pénzért cserébe eladják a lelküket az Alvilágnak, ám a következményekkel nem számolnak. Kaylee minden erejével azon van, hogy megmentse a lelkeket, de azt maga sem gondolta volna, hogy eközben a saját lelkét teszi kockára…


„ – Nem lenne jó, ha a lelked nélkül halnál meg. Ezt hidd el nekem.

Addy lélegzetvétele kapkodóvá vált. Ütőere kiemelkedett a nyakából, és vadul verdesett a félelemtől és az értetlenségtől. Akadozva suttogta el a kérdést: – És erről honnan tudtok, srácok?

– Ugyanonnan, ahonnan arról, hogy Eden meghalt. – Tod magához húzta Addyt, és szinte közvetlenül a fülébe beszélt, csendes, a félelemtől érdes hangon. – Addison, ha meghalsz úgy, hogy a lelked annál a pokolfajzatnál van, ő alakot ad neked majd az alvilágban, és te örökre a tulajdonában maradsz. Örökre, Addy. A fájdalmadból fog táplálkozni. Felhasít téged, és hagyja, hogy kivérezz.”

Tervezett megjelenés: 2013. február 15.



Decens Magazin

A. O. Esther: Összetört glóriákII. – Hívogat a fény

Noha Sophiel teljesítette első küldetését, az Égiek újabb feladattal bízzák meg: fel kell kutatnia a Mindenség Térképét, mielőtt avatatlan kezekbe kerülne. A háromdimenziós térkép a titkos átjárókat rejti, amelyek összekötik a Földet a Mennyországgal és a Pokollal. A Sors azonban újra közbeszól és Sophiel angyal létére megbetegszik: teste lassan, de megállíthatatlanul fénnyé kezd válni, és a lány megkezdi a versenyfutást az idővel. 
A Föld előtt nem titok többé, hogy ki szabadította ki az Elveszett lelkeket, így hamarosan a Sötét Angyalok is megtudják, ki volt az áruló, aki szabadon engedte a Bardo várában raboskodó angyalokat.
A vezérek Elijah vezetésével hajtóvadászatot indítanak Sophiel ellen, akinek újra menekülnie kell, miközben egy szerencsétlen helyzet folytán megbetegszik: fizikai teste egyre gyengülni kezd, s a szentekhez hasonlóan lassanként fénnyé válik, s hacsak nem sikerül nagyon gyorsan valamilyen gyógyírt találni nem evilági bajára, a Fény hazahívja őt...
Tervezett megjelenés: 2013. február



Geopen Kiadó
Mats Strandberg és Sara B. Elfgren: A Tűz - Engelsfors trilógia 2.
Az Engelsfors trilógia második kötete Vége a nyárnak és a kiválasztott hat lányt a gimnázium második osztálya várja. A szünidő szinte rettegésben telt el, és ők felkészültek a gonosz erők következő lépésére. Ám a veszedelem olyan irányból fenyegeti őket, ahonnan egyáltalán nem számítanak rá. Egyre nyilvánvalóbb, hogy valami nagyon nincs rendjén Engelsforsban. A múlt összefonódik a jelennel, az élő találkozik a holttal. A Kiválasztottak között még szorosabb lesz a kötelék, és a lányok megint rádöbbennek, hogy a rendkívüli képesség vagy a varázslat sem vigasztalja a boldogtalan szerelmeseket és nem gyógyítja meg az összetört szíveket… A svéd szerzőpáros fiatal felnőtteknek szóló trilógiájának első kötete, a Kör, óriási sikert aratott az egész világon, és nagy várakozás előzte meg a folytatást, melyben újabb sötét és misztikus fordulatok borzolják az olvasók idegeit.

Tervezett megjelenés: 2013. április



 
Merit könyvek
Shannon Messenger: Let the Sky Fall
A 17 éves Vane Weston elképzeli sem tudja, hogyan élhette túl azt az 5-ös erősségű tornádót, amely végzett a szüleivel. Azt pedig csak reméli, hogy a gyönyörű, sötét hajú lány, aki a tornádó óta minden éjszaka megjelenik az álmaiban, nem pusztán a képzeletében él. A 17 éves Audra valóban létezik, de nem ember. Audra szilf, egy levegő elementál, aki képes járni a szeleken, érti hívogató dalaikat, de akár fegyverré is tudja formálni őket egyetlen parancsszóval. Audra egyben őrző is - Vane őrzője, és esküt tett, hogy megvédi a fiút, még ha a saját életét is kell feláldoznia ezért. Mikor egy meggondolatlan lépés felfedi hollétüket az ellenség előtt, aki korábban mindkettejük szüleit megölte, Audra kénytelen segíteni Vane-nek visszaemlékezni, ki is ő valójában. De Vane memóriájának felszabadítása olyan emlékeket is a felszínre hoz, melyeket Audra inkább örökre kitörölt volna. Ahogy a tomboló vihar egyre közeledik, Audra és Vane lassan rájönnek, hogy a legnagyobb veszélyt talán nem is az elpusztításukra küldött harcosok jelentik, hanem a kettejük közt ébredező tiltott vonzalom.
Tervezett megjelenés: 2013. március


Tiszta szerencse, hogy nem akartam idén annyi könyvet venni mint tavaly, de így hogy fogom tudni magam tartani a fogadalmamhoz?
*kibíromkibíromkibírom – közben már számolgat, hogy mit hogy kellene XD*

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése