2013. április 5., péntek

Megjelenés özön #4


Hogy én mindig találok valamit! Elképesztő nem?

Gondoltam tanulás után végre pihenek egy kicsit és szétnézek a kiadóknál, hogy mi újság náluk, miket terveznek kiadni és várhatóan mikor. Ez az év egyre rosszabb lesz… a pénztárcámnak. Miért van az, hogyha megfogadja az ember, hogy diétázik spórol, akkor jobbnál jobb könyveket adnak ki vagy mindenki csokit meg sütit hoz ajándékba? Önfegyelem, és nyálcsorgatás, jöjjenek az újabb felfedezéseim a nyalánkságokat pedig a fiók aljába hajigálja vagy odaadja hízásra kevésbé hajalmos családtagjainak:




Ciceró Könyvstúdió

Ally Condie: Reached – Célhoz érve
A Társadalom elhagyása után, a Felkelés – és egymás - kétségbeesett keresése közben, Cassia és Ky ugyan megtalálják azt, amit kerestek, de újra elveszítik egymást: Cassia a Társadalomban kap munkát, ahonnan a Felkelésnek kell dolgoznia. Kyt a Társadalom határain kívülre vezénylik. Az eseményeket nem lehet előre megjósolni. Hamarosan azonban lehull a lepel néhány titokról, és új fordulatot vesznek az események.
A New York Times bestseller listáját vezető Matched-trilógia izgalmas befejező részében, Cassia megbékél a nehézségekkel, amikkel az egyéni szabadságot korlátozó élet elleni lázadás jár, keresi a számára korábban elérhetetlennek tűnő szabadságot, és tiszteletben tartja a szerelmet, ami nélkül nem tudna élni.

Várható megjelenés: április
Kiadó: Ciceró könyvstúdió
Oldalszám: 448
Egységes fogy.ár: 2.990 Ft


Agave kiadó

Könyvhét (április 18. – április 21.)
Laurell K. Hamilton: Ezüstgolyó

Június
Neil Gaiman: Óceán az út végén

  

Egmont Dark

Nalini Singh: Egy világ – két faj – állandó küzdelem 5. – Szabadulás
Ashaya Aleine a látszat szerint a tökéletes mentál: rideg, érzéketlen és gyakorlatias. Ő a tudós, aki az egész mentál népet rabszolgasorba döntő implantátumot készíti. Valójában azonban elkeseredetten küzd, hogy megmentse a fiát, és szabaduljon a Mentál Tanács befolyása alól. De hiába menekül: nem biztonságba kerül, hanem egyenesen a halálos alakváltó mesterlövész karjaiba fut. Dorian Christensen húgát egy mentál gyilkos ölte meg. A DarkRiver őrszem nem tud ugyan leopárd alakot ölteni, de a vadállat benne él, és bosszúra szomjazik. Most mégis védelmeznie kell Ashayát és fiát. Dorian soha nem gondolta volna, hogy mentál iránt a gyűlöleten kívül mást is érezhet, de a szenvedély sokszor átírja a játékszabályokat. 
Várható megjelenés: április 24.
Kiadó: Egmont-Hungary KFT.
Oldalszám: 384
Egységes fogy.ár: 3.999 F



Cor Leonis

Junot Díaz: Így veszíted el
Junot Díaz kötete egymáshoz kapcsolódó történetek füzére, melyek középpontjában a szerelem áll, csak épp más-más jelzővel: szenvedélyes, tiltott, haldokló, anyai. A szerelem pedig maga is „idegen” egy idegen földön, hiszen New Jerseybe szakadt dominikaiak közösségében járunk, akik gyötrelmesen próbálják összekapcsolni a két világot, hogy életteret találjanak maguknak. Az energikus és ötletes, gyengéd és humoros szöveg elénk tárja az emberi szív határtalan sóvárságát és elkerülhetetlen gyengéit.
Junot Díaz a Dominikai Köztársaságban született és New Jerseyben nevelkedett. Már Drown című első novelláskötete nagy visszhangot váltott ki, majd regénye, a The Brief Wondrous Life of Oscar Wao 2008-ban elnyerte a Pulitzer-díjat. Az Így veszíted el 2012-ben jelent meg tovább öregbítve fiatal szerzője hírnevét.

Várható megjelenés: április 18.
Kiadó: Cor Leonis
Egységes fogy.ár: 2.500 Ft


Karen Chance: Cassandra Palmer 5. - Holdvadász
Cassandra Palmer nemrég győzelmet aratott egy kíméletlen istenség felett. Joggal hihetnénk, hogy ezután megérdemel egy kis pihenőt. Ám annak, aki a világ első számú látnoka, azaz a Pythia tisztségét tölti be, nem ilyen könnyű a helyzete. Cassie napirendje zsúfoltabb, mint valaha: meg kell ismerkednie erejével, miközben saját koronázási ceremóniájára készül, és persze szeretné rendezni végre viszonyát a vonzó és jóképű vámpír nagymesterrel, Mirceával is.
Akad azonban valaki, aki nem szeretné Cassie-t a Pythia trónján látni. Bármire képes lenne azért, hogy a felavatási szertartásra soha ne kerüljön sor. Még arra is, hogy levadássza Cassie anyját a lány születése előtt.

Várható megjelenés: Könyvhét
Kiadó: Cor Leonis
Egységes fogy.ár: 2.990 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése