2013. március 7., csütörtök

J. Goldenlane: Farkastestvér


Fülszöveg:
Vérfarkasnak lenni nem egyszerű.
Különösen, ha az ember fia lánynak születik. És persze lőnek is rá.
Meg egy csomó maffiózó csörtet a nyomában.
Máskor meg beleölik a fő keresztapa medencéjébe.
Amikor éppen fontos randija lenne!
Ráadásul még a bátyja is hazajön, és az istennek sem maradna nyugton, minek következtében rájuk szabadul a teljes emberi civilizáció, minden veszett baromságával együtt!
Vérfarkasnak lenni nem egyszerű.



Egy olyan könyvről van szó, amit már nagyon régen kiszemeltem magamnak, de sehol nem találtam, és mivel fogalmam sem volt, hogy hogyan szerezhetném meg, így egy félretettem a problémát, és szinte el is feledkeztem róla. Ám decemberben, néhány nappal karácsony előtt jött egy csomagocska Gretty-től, és mi volt benne? Hát persze, hogy a Farkastestvér! :D
Gondolom mondanom sem kell, hogy vigyorogtam, mint a tejbe tök, annyira örültem neki. :D :D
Köszönöm Gretty! :*

A történet in medias res kezdetű, ahol Christina Hunter, női főszereplőnk rögtön bunyóba is keveredik, de mivel ő a volt rendőrfőnök lánya, így nem nagyon veszik elő, jóformán csak egy ejnye-bejnyét kap. Ezt követően megismerkedhetünk férfi főszereplőnket is, Christian Huntert is. Igen, ők ketten testvérek, no de nem akármilyenek, hanem ikrek, és vérfarkasok. Christian „Chris”, és Christina „kicsi Chris”. A testvérpárt párhuzamosan láthatjuk a jelenben, illetve a múltban, Christina visszaemlékezéseiben, így fokozatosan megismerhetjük őket, hogy hogyan jöttek rá mik is ők, ki segített nekik, és arra a tragikus estére is rátérünk, ami miatt fél évig kerülték a szüleiket.
Annak a bizonyos éjszakának köze volt a maffiózokhóz is, akikkel végül le akarnak számolni, mivel majdnem megölték az apjukat. Így tehát a két Chris saját szórakozásukra, no meg a boszzúszomjuk csillapítására is elmennek és szépen sorban leszámolgatnak a drogbárókkal és maffiavezérekkel, de csak úgy a maguk farkasos módján.
Ez persze koránt sem annyira egyszerű, mint gondolták, mert jön egy bizonyos firkász, a híres és hírhedt újságíró, Lui Vang, akinek feltűnnek bizonyos dolgok az ikrekkel kapcsolatban, és hamar meg is találja az összefüggéseket, csak a nagy titkukra nem jött rá elég hamar, ami persze nem is volt baj.
A könyvből nem maradhat el a szerelem sem, ami szerencsére egyáltalán nem az a nyálas, csöpögős romantika, amitől már a könyv is fodros lesz, mire a végére érünk a történetnek, éppen ellenkezőleg. Itt romantikus vacsora helyett maffiózó lesre mentek. :D

A krimis szálnál gyakran elvesztettem a fonalat, mert szerintem eléggé nyakatekert volt egy –két helyen. Ennyi volt a negatívum, mert a többit imádtam!
Az egész történetet Christina szemszögéből láthatjuk E/1-ben. Goldenlane tud írni, legalábbis ennek a könyvnek az alapján ezt szűröm le.
Vajon hogyan gondolkodik az ember lánya, ha vérfarkas, ráadásul már majdnem egy évtizede? Hogyan látja a világot és saját magát, főleg ha Holdtestvér is büszkén feszít az égen teljes teltségében? És szerinte hogyan látják őt az emberek?
Pontosan ez volt az, ami nagyon megtetszett a könyvben. Az írónő fantasztikusan írta le mindezt, és olyan természetességgel, minta ez mindennapos dolog volna. Mit nekünk néhány gengszter és maffiózó: csitt-csatt és porolhatjuk is a kezünket, hiszen farkasok ereje lakozik bennünk.
Ráadásul nem tolongtak a farkasemberek, éppen csak utaltak rá, hogy vannak mások is, de nem sokan, és főszereplő párosunkon kívül nem is bukkant fel más vérfarkas.
Na és ott volt még az elmaradhatatlan humor. Ahogy ezek ketten osztották egymást… XD
Annyira imádtam, hogy legszívesebben már most újra olvasnám, de akkor sehova nem haladnék a várólista csökkentésben, így felkerül az újraolvasandó könyvek polcára.

Gretty, még egyszer köszönöm! Az egyik legkedvesebb könyv lett a számomra! :o)


Összegzésnek pedig most csak annyit mondanék, hogy vérfarkas rajongóknak kötelező olvasmány! 


 
Terjedelem: 490 oldal
Kiadás éve: 2002
Borító: Puhafedeles
Borító: 4*

2 megjegyzés:

  1. Nagyon szívesen! Örülök, hogy tetszett, és ahogy olvasom, kezdhetek beszerezni magamnak is egy példányt. ;)

    VálaszTörlés
  2. Szerintem neked is tetszene, mindenképpen ajánlom. Nem is tehetek mást, tényleg fantasztikus könyv! :o)
    Tényleg nagyon hálás vagyok érte. :o)

    VálaszTörlés